BAHAN-BAHAN.
Creamcheese Tatura 250gm
Susu Pekat Manis 1/2 tin
Biskut Hup Seng Deluxe
Susu dutch lady Full cream/low fat
Sedikit kopi
CARA-CARA.
1) Pukul creamcheese sehingga kembang. Anggaran 3-5 minit. Boleh pakai mixer ataupun blender.
2) Masukkan susu pekat manis 1/2 tin. Pukul lagi.
3) Masukkan susu dutch lady full cream/low fat dalam anggaran 2-3 sudu supaya adunan tidak terlalu pekat. Pukul lagi.
4) Celup biskut hup seng di dalam susu full cream/low fat dutch lady dalam sesaat dan susun di dalam bekas. Susunan ikut kreativiti anda, nak bagi rapat atau jarak-jarak
5) Tuang adunan creamcheese tadi ke dalam bekas yg berisi biskut. Ulang step 4 dan 5.
6) Layer paling atas tuang adunan creamcheese setebal yg anda mahu. Taburkan kopi. Boleh juga tabur milo/horlick/vico/nestum. Ikut citarasa masing-masing.
7) Simpan dalam fridge semalaman.
Cheesekut Kopi
SELAMAT MENCUBA RESEPI CHEESEKUT.
SIMPLE DAN SEDAP.
No comments:
Post a Comment